Cajun-raputacot

Keskitaso

Katkarapu 50 g

Jättirapu 80 g

Valkosipuli 1 kynsi

Cajun mauste 1,5 tl

Oliiviöljy (Paistamiseen)

Tacokuori maissi 4 kpl

Romainesalaatti (Käytä 2-3 lehteä päällekkäin korvaamaan tacokuori)

Korianteri

Cajunmauste sisältää paprikaa, valkosipulia, sipulia, valkopippuria, mustapippuria, cayennepippuria, timjamia, oreganoa. Se sopii loistavasti myös liha- ja kalaruokien kanssa.

Valmistus:

  1. Tee guacamole, tomaattisalsa, mangosalaatti ja sweet chili-jogurtti. (Reseptit alla)
  2. Sulata ravut juoksevan viileän veden alla siivilässä. Murskaa valkosipuli veitsen lappeella ja pilko pieneksi.
  3. Laita paistinpannu 5 asteelle ja anna lämmetä pari minuuttia. Lisää oliiviöljy ja murskattu valkosipuli.
  4. Pyöräyttele valkosipuli hetki pannulla (älä polta). Lisää jättiravut. Pyöräyttele hetki kunnes rapujen väri alkaa muuttua pinkiksi. Lisää katkaravut. Lisää cajun mauste. Paista ja pyöräyttele kunnes kaikki ovat pinkkejä eli kypsiä. Mausta merisuolalla.
  5. Täytä tacot & romainenlehdet ja herkuttele!

Guacamole (Kahdelle)

Avocado 1 kpl

Valkosipuli 1 kynsi 5g

Lime 0,5 kpl (purista mehu)

sokeri 0,5 tl

Hieno merisuola 0,5 tl

Valmistus:

  1. Halkaise avocado ja ota kivi pois. Kaavi ruokalusikalla avocado kuorestaan.
  2. Muussaa avocado haarukalla ja jätä hieman rosoiseksi.
  3. Purista valkosipuli tai murskaa veitsen lappeella ja pilko pieneksi.
  4. Lisää kaikki aineet sekaisin ja laita maustumaan hetkeksi jääkaappiin.

Tomaattisalsa (Kahdelle)

Miniluumutomaatti 250 g

Punasipuli 1 kpl

Riisiviinietikka 1 rkl

Mustapippuri

Valmistus:

  1. Poraa sauvasekoittimella puolet tomaateista rosoiseksi salsaksi.
  2. Pilko punasipuli pieneksi kuutioksi. Pilko puolet tomaateista ensin puoleksi ja sitten ohueksi paloiksi.
  3. Sekoita kaikki ainekset ja jätä huoneen lämpöön maustumaan.

Mangosalaatti (2-3 hengelle)

Mango 1 kpl

Lime 1 kpl

Chili 1 kpl (poista siemenet)

Korianteri 0,5 pnt

Valmistus:

  1. Pilko mango puoleksi (sisällä on kivi, joten myötäile sitä). Leikkaa lohkoiksi ja kuori pois.
  2. Leikkaa kuorittu ja paloiteltu mango suikaleiksi.
  3. Ota chilistä siemenet pois (jos haluat enemmän tulisuutta voit jättää siemenet, mutta ota valkoinen osa sisältä pois). Hakkaa korianteri hakkeeksi.
  4. Purista limestä mehu ja sekoita kaikki ainekset.
  5. Laita jääkaappiin maustumaan.

Sweet chili-jogurtti (Kahdelle)

Kreikkalainen jogurtti rasvaton 1 dl

Sweet chili (vähemmän sokeria) 0,5 dl

Valmistus:

  1. Sekoita molemmat ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

Jos haluat tehdä esivalmisteet yhdelle niin puolita vain raaka-aineiden määrä.

Jos esivalmisteita jää jäljelle niin kannattaa laittaa ne jääkaappiin ja nauttia seuraavana päivänä esimerkiksi salaatin joukossa tai tehdä vaikka pari tacoa/lehteä lisää.

Ravintosisältö

Tacoja voi tehdä monella tavalla. Usein ensimmäisenä vaihtoehtona mieleen tulevat jauhelihaa ja juustoa pursuavat ihanuudet, joiden jälkeen olo ei välttämättä olekaan kaikkein virkein ja kevein. Tässäpä siis loistava hieman kevennetty sekä ennen kaikkea hyviä rasvoja sekä vitamiineja pursuava versio viikonlopun herkutteluun.

Avocadot ovat loistava pehmeiden rasvahappojen lähde. C-vitamiinipommina vaihtelua ja piristystä perinteisiin makuihin tuo eksoottinen mango. Katkaravut ovat lähes rasvattomia, joten valtaosa annoksen rasvasta on pehmeää tyydyttymätöntä rasvaa. Rasvaisen juuston sijasta tacot mehustaa raikas jogurttikastike.

Hyvin kevyenä treenipäivänä, kun hiilihydraattien tarve ei ole niin suuri, tacokuoret voi halutessaan korvata salaatinlehdillä. Mikäli takana on vähänkään rankempi treeni kannattaa annos nauttia tacokuorten kanssa, sekä pitää huolta riittävästä hiilihydraattien saannista myös päivän muilla aterioilla.  

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: