Ketä ollaan

Safkat Tikissä blogi

Reseptejä hyvinvoivalle kulinaristille

Elämä on syömistä – Ruoka on hyvinvointia!

Tarjoamme blogissamme ruokaideoita urheilijoille, kuntoilijoille tai yleensä vain kaikille, joille ruoka ja hyvinvointi kulkevat käsi kädessä.

Olemme ammattiemme ja intohimomme kautta sukeltaneet syvälle ruoan identiteettiin. Ruoka on monimuotoinen asia, se voi olla pelkkää polttoainetta tai tehdä elämämme tärkeimmistä hetkistä vieläkin mieleenpainuvampia. Halutessamme se muokkaa vartaloistamme antiikin veistoksia tai edesauttaa hyvinvointiamme ja virkeyttämme. Joka tapauksessa päivittäiset ratkaisut kulkeutuvat kehomme läpi ja tietyillä valinnoilla sekä nautinto että hyvinvointi voivat olla samassa lusikassa.

Reseptimme ovat helposti seurattavia ja avaamme myös tietoa reseptien sisältämistä raaka-aineista. Resepteistä löytyvät myös ravintosisällöt eli rasvan, hiilihydraatin ja proteiinin määrät.

Chef Pete KilpeläinenKeittiömestari, kuntoilija

Olen toiminut keittiömestarina 13 vuotta ja olen koulutukseltani myös tuotekehittäjä. Työskentelen Jyväskylässä Green Egg & Revolution nimisissä ravintoloissa, joiden ruokatuotteiden luomisesta olen vastannut alusta alkaen.

Ruokafilosofiani on aina ollut enemmän makua on enemmän makua, vaikka arvostan paljon myös puhtaasti raaka-ainetta korostavaa kokkausta. Vaikka työni puolesta teenkin laidasta laitaan ruoka-annoksia, olen jo pitkään keskittynyt yhdistämään ravintolamaisia makuja ravintoarvollisesti laadukkaisiin annoksiin.

Olen myös himogrillaaja, jonka innoittamana on syntynyt kesäbiisikin.

Keittäjät – Grillaamaan

Toivottavasti saamme jaettua sinulle vinkkejä, innostusta ja kokkaamisen iloa sekä tuotamme hyvää mieltä!

Mari LahtiUrheiluravitsemusasiantuntija, ravitsemusvalmentaja, sporttaava kotikokki

Olen erityisesti nuorten urheilijoiden parissa työskentelevä helsinkiläinen urheiluravitsemusasiantuntija (ETM) ja ravitsemusvalmentaja. Työni ulkopuolella olen paljon sporttaava intohimoinen kotikokki. Ravitsemusfilosofiani rakentuu pitkälti 80:20 ja kaikkea kohtuudella ajattelun varaan. Ruoka-aineita ei koskaan tulisi jakaa sallittuihin tai kiellettyihin. Haluan myös aina muistuttaa, että syömme ruokaa, emme ainoastaan ravintoaineita. Ruoka on paljon muutakin kuin pelkästään polttoainetta koneeseen.

Kiitos suvun kokkien, ruuanlaitto on kuulunut arkeeni lapsuudesta saakka. Tiedän, että kaikilla näin ei kuitenkaan ole ollut. Työssäni olen huomannut, että varsikin kiireistä arkea elävillä urheilijoilla ja aktiiviliikkujilla, uusien asioiden kokeileminen keittiössä saattaa tuntua isolta haasteelta. Lisäksi urheilijoille terveellisten riittävästi energiaa ja hiilihydraatteja sisältävien reseptien löytäminen saattaa olla ongelmallista netin reseptiviidakossa.

Toivon, että Safkat Tikissä tulee tarjoamaan urheilijoille ja liikkujille luotettavan reseptipankin ja madaltaa kynnystä opetella ja kokeilla uutta keittiössä. Itse rakastan terveellisiä, monipuolisia ja helppoja reseptejä, joita hyödyntää arjen kiireessä. Toivottavasti sinäkin siis rakastut Safkat Tikissä sisältöön, joka on suunniteltu palvelemaan urheilijoiden ravitsemustarpeita ilman kieltoja ja turhaa pingotusta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: